В Харкові відзначили День захисника України

Сьогодні, 14 жовтня, в Харкові на площі Захисників України, відбувся урочистий захід з нагоди святкування Дня захисника України.

В Харкові відзначили День захисника України
фото InsiderNews

Привітати воїнів зібралися представники Харківської державної обласної адміністрації, громадських і волонтерських організацій, керівники силових та правоохоронних органів, бійці АТО та жителі міста. В рамках заходу відбулося урочисте покладання квітів та сказані слова підтримки всім, хто боронить українську державу.

— Сьогодні символічна дата, ми схиляємо голови перед тими, хто захищає нашу державу. Бажаю вам міцного здоров’я, незламності духу, впевненості та затишку в родинному колі. Нас здавен об’єднує сила духу, сила козацького духу – ця кров тече в наших жилах і зараз. Об’єднання, воля, сила, гідність, братерство – це те, що нам завжди приносить перемогу. І славні українці йшли зі словами перемоги та карбували новітні історичні події у європейській історії, — зазначила Юлія Світлична, голова Харківської державної обласної адміністрації.

Важливою частиною заходу стало відкриття Алеї Слави воїнам АТО. Вона розташована на 18-му міському кладовищі, де на сьогодні встановлені пам’ятники 34 українським бійцям. В День захисника України сюди прийшли сім’ї та товариші по службі загиблих. Окрім того, на церемонії відкриття був розгорнутий прапор єдності, що складається зі знамен та прапорів багатьох батальйонів, волонтерських організацій та навіть міст. Нещодавно свої прапори прислали такі країни, як Чехія та Литва.

Алея Слави з’явилася завдяки підтримці громадської організації «Східний корпус» та «Всеукраїнському громадському  об’єднанню родин загиблих». Окрема подяка було висловлена волонтерам Марині Поляковій та Анатолію Сидоренко.

Загрузка…