«Від кожного з вас залежить не тільки ваше життя, але й майбутнє України» — Світлична

Голова ХОДА привітала магістрів університету ім. Каразіна з випуском.

фото інтернет

Урочистий випуск каразінців відбувся в ХНАТОБі ім. Лисенка, а дипломи вишу отримали 1000 випускників з 20 факультетів.

-400 професорів, докторів наук, понад 1100 кандидатів наук, 20 академіків та членів-кореспондентів НАН надали вам освітню базу та розділили з вами свої здобутки. Ви закінчили один з найкращих вишів України. Держава сьогодні дає вам усі можливості, щоб ви використовували європейський досвід, відкривали для себе світові обрії, розробляли нові проекти, долучалися до освітніх програм, шукали інвестиції та привозили й використовували їх у своїй державі та своєму регіоні. Надзвичайно важливо, яким своє майбутнє зробите ви. Від кожного з вас залежить не тільки ваше життя, але й майбуття нашої держави, — звернулася до випускників керівник області.

Ректор ХНУ ім. В.Н.Каразіна Віль Бакіров подякував Юлії Світличній за увагу, яку вона приділяє розвитку освіти. Звертаючись до уже колишніх студентів, він відмітив, що університет посідає у світових рейтингах високі місця, входить до ТОП-500 кращих світових університетів і це є заслугою студентів.

-Ми не тільки навчали вас, передавали вам свої знання, свій досвід, своє бачення світу, але й ми у вас навчалися. Ми навчалися вашої молодої креативної енергії, вашої відкритості всьому новому та всьому світу, вашої свободи, розкутості, неупередженості, — наголосив Віль Бакіров.

Також до випускників звернувся письменник та громадський діяч Сергій Жадан, який зазначив важливість подальшого вибору та вміння брати на себе відповідальність.

-Ми живемо в доволі складний час у доволі неоднорідному суспільстві, в якому багато хто не готовий брати на себе відповідальність – за власні слова та вчинки, за власну позицію та за відсутність власної позиції теж. Можна це списати на посттоталітаризм чи постколоніалізм, можна враховувати складні соціально-політичні умови, специфіку політичного життя, але є одна річ, поруч з якою всі ці виправдання та пояснення видаються другорядними та несуттєвими. Вибір – це справа індивідуальна. Важливий для себе вибір ти робиш сам. У більшості випадків відсутність вибору – це ілюзія, зручна позиція. У більшості випадків вибір є навіть тоді, коли ми його не бачимо. Усе залежить від нас – від наших знань, від нашої освіти, так само від нашої совісті та нашого вміння робити правильний вибір, — сказав Сергій Жадан.

Загрузка…