Харківщина: мікс культури, науки та спорту

В прес-центрі «Status Quo» поговорили про молодіжні проекти та фестивалі в Харкові, проведення яких заплановане на 2018 рік.

Харківщина: мікс культури, науки та спорту
фото Insidernews

Під час прес-конференції спікери обговорили ключові заходи, які чекають на Харків наступного року. Та перш, ніж анонсувати майбутні проекти, Максим Радченко, виконуючий обов’язки директора Харківського обласного центру молоді, підбив підсумки 2017 року.

-У напрямку молодіжної політики Харків займає активну позицію. І прикладом цього є те, що Харківський обласний центр молоді разом з Харківською обласної державною адміністрацією та громадськими організаціями долучилися до всіх проектів, проведених Міністерством молоді та спорту України. Найбільш знакові серед цих проектів – це Молодіжний форум «Ефект WOW від співпраці», Всеукраїнський форум молодіжних працівників та працівниць тощо. При цьому Харківський обласний центр молоді протягом 2017 року реалізував багато власних проектів. Станом на 7 грудня ми провели 108 заходів, з яких 40 було профінансовано з місцевого бюджету, а 60 заходів проведено за підтримки партнерів, громадських організації, органів місцевого самоврядування, без залучення коштів, — відзвітував Максим Радченко.

Що ж стосується проектів, які тільки відбудуться на території Харківської області, то варто звернути увагу на ініціативу під назвою «Кампус». За словами Олексія Курцева, президента ГО «Всеукраїнське студентське братство «Еліта нації», створення кампусів має об’єднати студентів з метою залучити їх до участі в різних молодіжних програмах.

-Кампуси об’єднають активну, талановиту, інтелектуальну молодь гуртожитків та вищих навчальних закладів за територіальною ознакою. У кампусі будуть проводитися творчі вечори, спортивні змагання, інтелектуальні ігри, квести та благодійні ярмарки. Для чого ми це робимо? По-перше, цей проект має сформувати середовище здорової молодіжної конкуренції. По-друге, така неформальна взаємодія породить нових лідерів, а також зможе виховати розвинених особистостей, — розказав Олексій Курцев.

Також спікер зазначив, що серед усіх кампусів щороку проводитиметься конкурс на найкращий кампус під назвою «Грецький тиждень».

Серед інших, не менш цікавих заходів в Харкові в 2018 році — фестиваль «SmartLifeStile». За словами Наталі Куфтеринової, голови Ради молодих вчених при ХОДА та Міністерстві охорони здоров’я України, «SmartLifeStile» поєднає декілька сфер молодіжної політики, а саме спорт, медицину, мистецтво та туризм.

-«SmartLifeStile» — це двох- або трьохденний виїзний захід для молоді з всієї України. Ми плануємо фестиваль десь у вересні на території Харківської області. До його організації та проведення максимально будуть залучені молоді науковці Харківського медичного університету та Харківського університету фізичної культури, — зазначила Наталя Куфтеринова.

Окрім зазначених заходів, на харківську молодь чекає низка інших проектів.  Наприклад, серед спортивних заходів – зустріч спортсменів-чемпіонів зі студентством, майстер-класи для дітей з особливими потребами тощо.

Загрузка…