Харківщина: обвинуваченому в тероризмі знову зле

Суд у справі теракту, що стався 22 лютого 2015 року, знову перенесли через незадовільний стан обвинуваченого.

Харківщина: обвинуваченому в тероризмі знову зле
фото InsiderNews

Сьогоднішнє судове засіданння над трьома підозрюваними у скоєнні теракту, що призвів до загибелі 4 харків’ян та 11 постраждалих, розпочалося з годинною затримкою і завершилося хвилин за 20 після початку. Одразу ж після того, як суддя оголосила про початок, обвинувачений, Сергій Башлаков, виступив з клопотанням про перенесення слухання справи через погане самопочуття:

— Сегодня ночью мне было плохо – зазначив підозрюваний. – Вызвали скорую, ничего не изменилось. Прошу суд как-нибудь воздействовать на пенитенциарную службу, чтобы провели обследование.

Його адвокат, Дмитро Тихоненков, висунув клопотання щодо проведення комплексного медичного обстеження з підтекстовим посилом щодо неможливості перебування Сергія Башлакова в тих умовах, яких він знаходиться зараз. Цілком можливо й те, що саме ця підстава стане в майбутньому вирішальною у питанні зміни або ж продовження запобіжного заходу. Вперше за довгий час на засідання з’явився адвокат обвинувачених, Олександр Шадрін, який паралельно захищає в суді антимайданівця Ігната Кромського, відомого на прізвисько Топаз, колишнього мера Слов’янська, Нелю Штепу, екс-нардепку від Компартії України, Аллу Александровську. Також на суді відбулася заміна на стороні обвинувачення, у справі тепер братиме участь новий прокурор.

Суддя оголосила про перенесення судового засідання на 18 жовтня, 12:00. До цього часу СІЗО та прокуратурі буде надіслано листа про необхідність проведення медичного обстеження обвинуваченому Башлакову. На відміну від попереднього засідання, на суді була присутня значна кількість громадських активістів з різних організацій, в соцмережах висовують думки, що саме це і стало приводом заяви клопотання про перенесення судового засідання, оскільки минулого разу, коли зал був напівпорожній, усі обвинувачені особливо не вирізнялися зайвою сором’язливістю і вільно заявляли свої клопотання.

 

 

 

Загрузка…