Харківщина: точки перетину бюджету та громадськості

У Харкові, 1 вересня, відбулася зустріч активістів та громадських діячів для обговорення теми формування бюджету та ролі в цьому процесі населення міста.

Харківщина: точки перетину бюджету та громадськості
фото insidernews

Організаторами заходу виступила молода громадська організація «Нова енергія», яка на початку своєї діяльності займалася питаннями енергозбереження та енергоефективності. Проте, зараз організація має три головних проекти, а саме: «Громадські бюджети», «Прозорість добувної галузі» та «Бюджетні процеси й громадськість».

Одним з напрямків діяльності «Нової генерації» є впровадження в містах України так званих бюджетів участі. Вони дозволяють жителям самостійно ініціювати та подавати власні проекти розвитку регіону, за які безпосередньо голосують самі громадяни. Як зазначив Віталій Філенко, голова громадської організації, зі створенням такої системи в Харкові виникли певні проблеми, проте вдалося залучити Чугуїв та Первомайський.

Окрім цього, зараз організатори ініціативи займаються розробкою та зніманням інформаційних відео. Темою таких промо-роликів є бюджет та можливості суспільства його формування. Головний слоган – «Бюджет – це просто!». Більш того, учасники сьогоднішньої зустрічі  змогли запропонувати власні креативні ідеї, які ляжуть в основу наступного відео. Воно буде простими та зрозумілими словами пояснювати, що таке бюджетний процес. Тому захід виявився достатньо продуктивним.

Загрузка…