Харківські мажоритарники: лідери та аутсайдери

«Опора» визнала Денисенка найактивнішим.

фото insidernews

Громадська мережа «Опора» взялась за мажоритарників у Верховній Раді. Харківським депутатам дісталось  теж. Що правда не всім. Тих хто сумлінно відвідував засідання парламенту та демонстрував трудову активність похвалили.

«Опора» проводила дослідження роботи мажоритарників за декількома критеріями: взаємодія з виборцями, кількість відвідувань засідань ВР, публічних виступів, поданих законопроектів та депутатських запитів. Дослідження проходило у рамках програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво».

За усіма критеріями визначилась трійка лідерів. Перше місце упевнено посідає Анатолій Денисенко. Срібло дісталося Олександру Кіршу. Почесна третя сходинка за Валерієм Писаренком. Медалей, навіть шоколадних, вони не отримають. Проте ці данні вигідно відрізняють їх від колег-аутсайдерів – Володимира Мисика та Дмитра Святоша.

-Наші депутати мажоретарники демонструють не останню активність порівняно з колегами із інших областей. Проте і лідерів серед них немає, — резюмує Катерина Мінкіна, консультант «ОПОРИ» у Харківсскій області.

Також «опрівці» промоніторили статистику голосування депутатів. Це надасть змогу виборцям зрозуміти: чи виконує їх обранець свої обіцянки.

Цікаво, що «нелегальна» передвиборча агітація не потрапила у поле зору моніторів. Солодкі подарунки школярам та пенсіонерам на свята, відкрита агітація на батьківських зборах у школах та на заняттях у вузах.

Також «Опорі» не вдалося отримати повні данні про роботу мажоретарників у парламентьсих комітетах.

Дані дослідження стосуються першого кварталу 2017 року. На початку наступного року «Опора» обіцяє надати річний звіт. Тож у відстаючих мажоритарників ще є час показати себе з кращого боку.

Загрузка…