Харків’яни можуть взяти участь в конкурсі творчих робіт

Конкурс проводиться на тему збереження природних та енергетичних ресурсів.

фото інтернет

В Харкові розпочався прийом заявок на участь в XII Конкурсі творчих робіт на тему збереження природних та енергетичних ресурсів. Конкурс проводиться з 2006 року Харківської міською громадською організацією «Енергія миру». Брати участь в ньому можуть школярі, студенти, сім’ї, окремі організації та просто всі бажаючі. Як зазначила директорка «Енергія миру» Тетяна Суханова, надіслані роботи дуже різноманітні та постійно поповнюються новими форматами. Серед них – малюнки, казки, твори, плакати, відео, фотографії та інсталяції.

-Всі номінації нашого конкурсу виникають та виростають вже з тих робіт, які ми отримуємо. На початку була лише одна номінація – «Творчі роботи, малюнки, плакати», далі діти почали писати казки, письмові роботи, створювати інсталяції, — каже Т. Суханова. – Якщо ваша творча робота не підходить не до однієї номінації, то тоді експертна комісія розгляне цю роботу окремо.

Від самого початку конкурс був започаткований з метою пояснення проблем енергозбереження старшому поколінню. Саме тому до участі в конкурсі запрошувалися, в першу чергу, діти та учні шкіл.

-Батькам, бабусям та дідусям іноді складно розглядати питання економії енергоресурсів, а ось діти швидко до всього нового привчаються, освоюються. І вони можуть допомогти своїм старшим членам сім’ї розібратися в питаннях енергозбереження. Так ми думали в 2005 році, коли тільки з’явилася ідея конкурсу, — розповіла Т.Суханова. — Потім наші задачі розширилися. Основана мета конкурсу – через творчість активізувати громадське суспільство та населення будь-якого віку для того, щоб люди розуміли свою особисту відповідальність за стан навколишнього середовища.

З 2006 по 2017 роки в конкурсі взяли участь понад 2 тисячі людей. Їхній вік складав від 6 до 83 років. Для того, щоб подати заявку на конкурс, необхідоа зайти на сайт ХМГО «Енергія миру» — там є вся потрібна інформація. Самі роботи потрібно надіслати або принести безпосередньо до офісу організації. Конкурс триває до кінця березня, а результати будуть відомі до 1 травня 2018 року.

Загрузка…