Харків’яни вимагають покарати замовників вбивства Катерини Гандзюк

фото соц.мережі

Активістка та помічниця Херсонського мера Катерина Гандзюк померла у лікарні. Молоду жінку ще 31 липня облив кислотою невідомий. Її було направлено до Києва на лікування з хімічними опіками 40%  тіла. А 4 листопада Катерина померла. Медики кажуть від відриву тромбу. По всій Україні пройшли мітинги з вимогою знайти та покарати замовників вбивства активістки. Харків не став виключенням.

Під стінами обласного управління МВС зібралось декілька сотень харків’ян. Серед них були і місцеві активісти – представники «Національного корпусу» та «Антикорупційного центру». Були й просто небайдужі містяни. У руках вони тримали плакати із простим питанням до правоохоронців та діючої влади «Хто вбив Катю?». Поруч із входом в будівлю МВС поставили портрет убитої активістки. Туди почали покладати квіти.

Зазначмо, що це не перша резонансна загибель активіста в Україні. Досить пригадати загибель «Сармата» та дивне «самогубство» есхарського анти корупціонера Миколи Бичка. Нажаль подібні випадки частішають, а справедлива реакція на них у суспільстві збирається у справжню снігову кулю. Україна дуже добре пам’ятає подібні ситуації. Тому прямий інтерес влади – знайти реальних замовників вбивства і зробити все, аби ситуація не повторилася. Інакше наслідки для сьогоднішніх можновладців можуть бути абсолютно непередбачуваними.

Зараз злочин перекваліфіковано на «умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб». А радник міністра МВД Антон Геращенко вже запевнив, що замовник злочину отримає довічне. Поки що за підозрою в замаху на вбивство затримано п’ятеро чоловік. Замовник встановлюється.

Загрузка…