Хрестна хода адептів Русского міра – елемент гібридної війни

фото интернет

Гібридна війна, яку розв’язала Російська Федерація проти України, передбачає багатосекторність атак. Черговою такою атакою є хрестна хода, організована церквою Московського патріархату в Україні (УПЦ МП). Свій початок ця акція Кремля розпочата зі Святогорської Лаври і рухається на Київ. Особливість цієї акції церкви ворожої до України і українців держави в тому, що вона дивним чином «співпала» з акціями блокувальників у Верховній Раді України.

Оскільки ПЦ МП – це філія чи департамент влади Кремля, то слід вважати, що ця акція – це елемент гібридної війни, яку розв’язала Російська Федерація проти України. Власне, як і акція «блокувальників» Верховної Ради.
Яка мета цього заходу? Провокація.

Історія пам’ятає такі випадки, коли спровоковані церковниками ініціативи приводили до численних жертв. Прикладом таких подій може бути хода 1905 року в Петербурзі, яку організував вихідець з Полтавської губернії священник Г.Гапон, та яка закінчилась кривавими жертвами та поклала початок розпаду Російської Імперії.

Ця хода здійснюється під гаслом «Молитва за мир и любовь» … Але… Русскіє про «мир і любовь»? І це після того, як русскіє вбили майже 10 тисяч українців? І це після того, як русскіє розрізали животи і ще живих топили в річках? Після того, як сверлили колінні чашечки заручникам? То ж про який «мир і любов»?

Це є черговий тиск Кремля з тим, щоб спровокувати заворушення на релігійному грунті. Про їх настрої можна зробити висновок з того, що ці, начебто віруючі люди чи зомбі, йшли з георгіївськими стрічками та портретами імператора Ніколаєм ІІ. Тобто, контингент, який приймає участь у цьому дійстві, зрозумілий.

Як же бути в цьому випадку? Гібридна війна і її елементи настільки різноманітні, що заздалегідь не можна передбачити якого рецепту. Проте, найкращою протидією цій провокативній акції Кремля було б повне ігнорування. Але, чи вдастся це на практиці?

Прикриттям для цієї кремлівської акції є те, що хода приврочена святкуванню Дня Хрещення Київської Русі, до чого Московська церква не має жодного відношення. Тому, в ці дні можливі зіткнення на міжконфесійному рівні. Тим більше, що правослані церкви в Україні змагаються між собою у своєму праві на першість у святкуванні, на свою правовірність.

Цілком можливо, що будуть спровоковані напади начебто від націоналістів, чи якихось інших груп, які ідентифікують себе як патріоти України. Тому, вже заздалегіть необхідно прийняти заходи з попередження таких дій.

Слід взяти приклад з членів Правого сектора в Харкові, які не здійснювали ніяких протиправних акцій проти цих провокаторів, а лише документували на фото і відео з тим, щоб у подальшому ідентифікувати учасників антиукраїнської акції.

Будемо сподіватись, що всі особи, які приймають участь у цій акції ворога, будуть встановлені і перевірені на предмет їх участі у інших антиукраїнських акціях, направлених на знищення України, як держави.

От тільки цікаво, наскільки ця акція московської церкви пов’язана з «блокувальниками» у Верховні Раді? Адже гібридна війна – це справа комплексна. Власне все буде зрозуміло, коли хресна хода з’явиться в Києві.

Андрій Безуглий

Загрузка…