Як проходить виплата субсидій на Харківщині

Сьогодні в медіа-центрі «Время» розповіли про зміни у виплатах субсидій для харків’ян.

Як проходить виплата субсидій на Харківщині
фото insidernews

Головною тенденцією, що характерна для Харківської області, є зниження розміру виділених субсидій для жителів міста. За словами, Юрія Шпараги, директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА, це пов’язано зі збільшенням середньої заробітної платні на Харківщині.

— Якщо в минулому році при цих же тарифах та доходах громадян середня заробітна плата по Харківській області становила 4 448 гривень , то величина субсидій була на рівні 528 гривень. В цьому році зарплата у Харківській області – 6 085 гривень, а розмір субсидій зменшився майже в половину, — розказав Юрій Шпарага.

Спікер додав, що на сьогодні субсидії отримують близько 450 тисяч сімей, з них по Харкову – 185 500 домоволодінь, а по Харківській області — 265 тисяч. Станом на поточний місяць середній розмір субсидії становить 233 гривні, зокрема, для Харкова – 296 гривень, для Харківської області – 216 гривень.

Також, за словами Юрія Шпараги, в місті є громадяни, які скористалися правом на монетизацію субсидій, тобто повернення коштів за невикористану енергію або газ. В Харківській області таких мешканців понад 63 тисячі. Для того, щоб компенсувати їм ці кошти, потрібно близько 39 млн 500 тисяч гривень, з них громадянам вже виплачено – біля 36 тисяч гривень.

Загрузка…