Ю Світлична проінспектувала хід одного з наймасштабніших будівництв

фото соц.сети

Умови, в яких знаходиться діюча на сьогодні обласна онкологічна лікарня, не витримують ніякої критики. На цьому акцентує очільниця області Юлія Світлична.

Тому було прийняте рішення щодо створення нового онкологічного комплексу, який відповідатиме усім вимогам пацієнтів та лікарів, і буде забезпечений необхідним медичним та діагностичним обладнанням.

Об’єкт серйозний, важливий та масштабний. Тому буде здаватися чергами. Всі роботи проходять під контролем голови ХОДА.

На даний момент роботи йдуть на першій черзі будівництва. Тут переносять інженерні мережі та готуються розробляти котлован для фундаменту майбутнього лікувально-діагностичного центру площею понад 20 тис. кв.м.

На цій площі відбудують приймальне відділення, зони загального користування, операційний блок, реанімацію та стаціонар на 180 ліжко-місць.

Друга черга будівництва — це будівля площею 6 тис. 600 кв. м, на 130 ліжко-місць. Там переважно розміщуватимуться відділення.

Наразі будівництво онкоцентру фінансується тільки з обласного бюджету. Однак у планах — залучити додаткові кошти.

— Будемо звертатися до знов сформованого Кабінету міністрів, щоб отримати фінансування з державного бюджету та швидше завершити цей великий об’єкт. Також будемо звертатися за міжнародною технічною допомогою — для забезпечення онкоцентру новим обладнанням, а надалі — обміну досвідом з найкращими фахівцями світу, — запевнила Юлія Світлична

Загалом комплекс включатиме 8 сучасних операційних, у частині з яких застосовуватимуть гібридні технології.

Загрузка…