За що спалили машину харківського підприємця?

За що спалили машину харківського підприємця?
фото Insidernews

 

Вчора ввечері, 31 травня, у харківського підприємця та громадського активіста Віталія Тропачова спалили машину. Також, за словами Тропачова, нещодавно з його магазину викрали товари. Активіст пов’язує це зі своєю діяльністю в рамках ініціативної групи із захисту прав підприємців торгового центру «Барабашово».

-Ми тільки-но провели збори підприємців, і після цього в мене відразу згоріла машина. До цього ми збирали круглий стіл. На наступний день після круглого столу в мене вивезли товар з магазину, — каже Віталій Тропачов,

На зборах підприємців учасники обговорювали те, як можна змінити правила сплати грошей за оренду приміщень на «Барабашово». Як зазначив представник ініціативної групи з захисту прав підприємців в ТЦ «Барабашово» Валерій Нестерук, існуюча система оплати за оренду на ринку є незаконною.

-По чекам підприємці сплачують гроші взагалі незрозумілим компаніям, які не мають права власності на ті об’єкти, які здаються в оренду, не мають права на здачу земельних ділянок в оренду, — зазначає Валерій Нестерук.

Тому близько 200 підприємців під час зборів ухвалили протокольне рішення. По-перше, бізнесмени хочуть відмовитися від усіх незаконних платежів, а саме за стоянки та послуги охоронною фірми «Форпост». По-друге, ініціативна група має розробити механізм, який дозволить кошти за користування земельними ділянками сплачувати безпосередньо в бюджет міста.

-Я хочу наголосити, що основана причина того, що сталося з Віталієм Тропачовим (підпал машини) – це те, що група підприємців оголосила, що вона з сьогоднішнього дня буде звертатися до міського голови з вимогою про передачу земельних ділянок, — зауважив В. Нестерук.

За його думкою, підпал машини та інші незаконні діяння організували служба безпеки «Барабашово» з числа колишніх співробітників поліції, а також керівництво ТЦ «Барабашово».

Також під час прес-конференції відбулася сутичка. Причина – участь в заході Володимира Цимбалюка, який також входить до ініціативної групи підприємців. Присутні на прес-конференції учасники АТО та громадські активісти зчинили скандал, обвинувачуючи Цимбалюка в сепаратизмі. За словами активістів, саме Цимбалюк був в перших рядах тих, хто закликав до створення ХНР.

Загрузка…