Закордонний ліміт від ВР

Верховна Рада України внесла поправки до Митного кодексу, згідно з якими вводиться обмеження на безмитне ввезення товарів через кордон.

Закордонний ліміт від ВР
фото интернет

Згідно з ухваленими Верховною Радою правками до Податкового кодексу щодо забезпечення бюджетних надходжень в 2018 році, митом не обкладаються тільки ті товари, вартість яких не перевищує 50 євро, а їхня вага не більше 50 кілограм. Така норма діє для громадян, які були відсутні в Україні понад 24 години та в’їжджають до країни не частіше, ніж один раз на три доби.

Якщо порушити встановленні обмеження, то громадянин має сплатити податок, в який входить сумарна вартість ввезених товарів, що перевищують еквівалент 50 євро, з урахуванням мита, яке підлягає оплаті.

Окрім цього, Верховна Рада наклала обмеження й на безкоштовне пересилання товарів через міжнародні поштові та експрес-відправлення. Відтепер протягом одного календарного місяця можна відправити максимум три посилки, які не будуть обкладатися податком, митом чи акцизом. При цьому їхня сумарна вартість не має перевищувати 150 євро.

Нагадаємо, 7 грудня 2017 року, Верховна Рада України ухвалила законопроект №6776-д про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році.

Загрузка…