«Затягуємо пояси»: Україна зменшила споживання газу

В Україні тимчасово обмежили споживання газу. Про це повідомив Ігор Насалик, міністр енергетики та вугільної промисловості України.

фото інтернет

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України запровадило тимчасове обмеження споживання газу генерувальними підприємствами. За словами Ігора Насилика, вчора в ході засідання кризового штабу під керівництвом першого віце-прем’єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва був прийнятий національний план дій. Відповідно до нього, енергогенеруючі компанії переводяться на використання мазуту замість газу, що зекономить 15-20 млн кубометрів газу на добу.

Окрім того, Ігор Насалик зазначив, що дитячим садкам, школам та вищим навчальним закладам рекомендується зупинити роботу до 6 березня. Температура у цих установах має бути у мінімально допустимих нормах. Промисловим підприємствам також рекомендовано перейти в режим економії газових ресурсів. За словами І.Насалика, проблеми з газом будуть актуальні до 5-6 березня.

Нагадаємо, напередодні між НАК «Нафтогаз України» та ПАТ «Газпром» виник конфлікт. Незважаючи на те, що «Газпром» отримав від «Нафтогазу» передоплату за газ на березень 2018 року, російська компанія повернула гроші та відмовилась постачати паливо в Україну в поточному місяці. В свою чергу, НАК «Нафтогаз Україна» розцінив такий крок «Газпрому» як порушення договору та невиконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо врегулювання газової суперечки між Україною та РФ.

Загрузка…