Заява ПП “Національний Корпус” щодо неякісних робіт по відновленню будинків у Балаклії

фото Facebook

Сьогодні в Україні знову вибухи на військовому складі. Знову страждає цивільне населення. На цей раз вибухи сталися в Ічні. На місце виїхали представники Національного Корпусу, активісти Національних Дружин та лідер партії “Національний Корпус” Андрій Білецький.

На жаль це не перший випадок. Всі ми пам’ятаємо балакліївську катастрофу у 2017. У ті часи першими на допомогу жителям Балаклії виїхали активісти Національного Корпусу та Національних Дружин. Тому ми вважаємо, що нашим обов’язком є підтримка потерпілих і далі, а не тільки під час самої катастрофи. Цей обов’язок з’явився не на пустому місці. Балакліївці добре запам’ятали, хто насправді їм пришов на допомогу у перші найважчі дні, тому і по цей час звертаються за допомогою до партії Національний Корпус. І ці звернення мають вже інший зміст.

Не є таємницею, що на відновлення Балаклії було виділено понад 300 млн гривень, і не тільки виділено, а на цей час вже й “освоєно”. Тобто деякі роботи по ремонту будівель були виконані, але наскільки якісно та у яких обсягах? Люди знову звернулись до Національного Корпусу, тому що роботи були виконані не повністю або аби як. Скарги досягли чиновників Харківської обласної державної адміністрації. У 2018 році була створена комісія, яка щось проінспектувала, щось доручила підрядникам, та припинила свою діяльність. Але скарги не припинилися.

Народний депутат України, лідер Національного Корпусу Андрій Білецький звернувся до Голови ХОГА Ю. Світличної з питаннями щодо ремонту будівель й допомоги громадянам та отримав відповідь, де чиновники Держадміністрації звітували про діяльність комісії. Через тиждень, коли активісти знову відвідали Балаклію, зустрілися з мешканцями, чиї будівлі постраждали від вибухів, та пройшлися за адресами вказаними у відповіді ХОДА де нібито вже в серпні 2018 повинні були завершити ремонти та усунути недоліки підрядниками, було зроблено ще одного депутатського запиту. І причини для цього були. Майже всі недоліки залишилися, а ще були виявлені нові негаразди. На цей запит ХОДА також відповіла, але зараз відповідь була коротше. Суть відповіді звелося до того, що у цьому питанні ХОДА некомпетентна, й всі питання до міської ради Балаклії. Ось і виникає питання, чому у першому випадку ХОДА звітувала про ініціювання та роботу комісії від держадміністрації, а у другому випадку на ті ж самі питання, але після громадської інспекції у Світличної просто ухилилися від відповідальності?

На думку партії Національний Корпус — відбувається, на жаль, поширена практика у Харківській області — розкрадання бюджетних грошей. Ми знаємо, що деякі підрядники, які мають відношення до обласної влади, залякували мешканців аби ті не скаржилися на якість ремонтних робіт.

Тому ми попереджаємо обласну та місцеву владу, що у разі залякувань мешканців ми будемо вживати заходи щодо захисту населення. По-друге, ми вимагаємо провести ретельне розслідування щодо проведення неякісних робіт та притягнення до відповідальності винних, злочинці мають бути посаджені у тюрму. По-третє, вимагаємо закінчити ремонтні роботи належним чином.

До Заяви партії Національний Корпус додаємо фотографії, які зроблені після роботи комісії ХОДА у вересні за адресами де нібито усунули недоліки у серпні 2018, та відео з інтерв’ю мешканців Балаклії, а також додаємо звернення Народного депутата України Андрія Білецького та відповіді ХОДА.

Загрузка…