Активісти вимагають законності в справі Кернеса

фото інтернет

Вчора, 23 липня, громадськість Харкова відвідала Київський районний суд Полтави. Як повідомили в Антикорупційному блоці учасників АТО, до активістів поступила інформація щодо судді Андрія Антонова, який розглядає справу міського голови Харкова Геннадія Кернеса. За цією інформацією суддя мав отримати  хабар у півмільйона доларів США та вже отримав аванс у 100 тисяч доларів разом з надрукованим проектом виправдального вироку від адвоката Кернеса.

«Сам суддя раніше заявляв, що потерпілі і активісти втручаються в судову діяльність за допомогою ЗМІ. Зокрема, поширювалася інформація, що його шантажують у зв’язку з проходженням кваліфікаційного оцінювання, яке призначене на 30 липня 2018 року» — зазначається в повідомленні.

Але активістам не вдалось зустрітися з Андрієм Антоновим, так як він з 10 липня знаходиться у нарадчій кімнаті і дата оголошення вироку досі не відома. Проте, громадськість завітала на прийом до голови Київського районного суду Полтави Шияна Володимира Миколайовича, якому вони повідомили про можливий незаконний вплив на суд та запевнили, що Харківська громадськість та учасники АТО не допустять будь-якого тиску чи погроз на адресу суду, і якщо в цьому є потреба, готові забезпечити судді Антонову цілодобову охорону.

Також, необхідно відзначили, що дебати пройшли без присутності прокурорів, що є серйозним процесуальним порушенням.

Нагадаємо, що харківського міського голову Геннадія Кернеса та його охоронців Віталія Блинника і Євгена Сміцького звинувачують у викраденні, погрозах вбивством і тортурах активістів Олександра Кутяніна і Сергія Ряполова.

https://www.facebook.com/anticorATO/videos/613778009007810/

Загрузка…