У Харкові кореспондента Insidernews не пустили на прес-конференцію А.Гриценка

У Харкові кореспондента Insidernews не пустили на прес-конференцію А.Гриценка
фото скрин трансляции "Накипело"

На прес-конференцію Анатолія Гриценка журналістів пускають вибірково. Принаймні, журналістів «незручних» видань. Захід, на якому кандидат у президенти спілкувався із харківською пресою та громадськими активістами пройшов у медіа-центрі «Накипело» 11 лютого.

Коли журналіст нашого видання прийшов, щоб отримати акредитацію на «відкритий» захід на нього чекало прикре розчарування. Виявляється, Insidernews – це «жовта чорнуха, що пише неправду». Так вважає колишній замполіт Радянської Армії, а нині голова харківського осередку Політичної партії «Громадянська позиція» Юрій Шишкін.

Ні в якому разі, — спокійно сказав він, коли представниця його політичної сили запитала дозволу на акредитацію для нашого журналіста.

Рішення пана Шишкіна виглядає не зовсім логічно, з огляду на те, що сам Анатолій Гриценко позиціонується як представник демократичних сил. Але, зважаючи на попередні дії представників цього претендента на президентську булаву – рішення цілком логічне, та очікуване.

Не надто адекватну реакцію «Громадянської позиції» на публікації нашого видання, ми спостерігали і раніше. Найцікавіше, що «неправда» написана Insidernews правдиво підтверджена відєозаписами, зробленими журналістами під час попередніх заходів Гриценка у Харкові.

Тай сам факт того, що журналіста можуть «не пустити» на відкриту прес-конференцію викликає подив. «Накипело» — вільний майданчик, що раніше не мав звички обмежувати доступ ЗМІ на свої прес-конференції. Сподіваємось, так залишиться і надалі, незважаючи на сьогоднішній випадок. Ще абсурдніше ця ситуація тим, що «Накипело» веде пряму трансляцію своїх заходів. Тобто, «небажані» ЗМІ все одно можуть «віртуально» бути присутні на прес-конференції.

Але пан “замполіт” добивсь свого — незручні питання на прес-конференції так и не пролунали.

P.S. На початку прес-конференциії у медіа-центрі припинилося енергопостачання. Редакція Insisdernews відповідально заявляє: ми не маємо жодного стосунку до цих незручностей. Ми не маємо жодного бажання чи, тим паче, змоги, заважати перевиборній агітації Анатолія Гриценка таким чином.

Загрузка…