Американці дадуть гроші «громадам-унікалам»

Пілотний проект USAID з бюджетом у 50 000 USD допоможе Харківським громадам… Та не всім

фото интернет

У рамках проекту  DOBRE чьотири об’єднаних територіальних громад Харківщини отримають допомогу. І не лише фінансову. Спільно за допомогою польських експертів будуть розроблені стратегічні плани розвитку. На місцях їх допоможуть впровадити вітчизняні спеціалісти. Але стати партнером DOBRE зможуть не всі ОТГ, а лише унікальні. Ті, що зможуть у майбутньому передати свій досвід схожим «коллегам». Сьогодні представники DOBRE дали прес-конференцію медіа-центрі SQ.

-Розголошувати критерії відбору – не моя компетенція. Але скажу, що наша організація хоче аби серед 75 відібраних були різні ОТГ. Від міських – до сільських. Цей проект пілотний, його розраховано на п’ять років. Після його завершення громади учасники будуть ділитися своїм досвідом з іншими, — говорить Андрій Нагорний експерт-координатор програми.

Звісно, не усі 75 ОТГ будуть харківськими. DOBRE працює з сімома областями України – переважно, східними та західними. Усі інші області входять до масштабного проекту ЄС YOULEAD з бюджетом у 200 млн. доларів. У свою чергу DOBRE – американська ініціатива від USAID, що має в активі 50 млн.

Інформаційну та експерту допомогу проекту надає «Харківський Університетський Консорціум». Це унікальне, нещодавно створення об’єднання ВУЗів. До нього, не дивлячись на назву входять не лише харківські виші, а й декілька університетів із інших областей.

DOBRE надасть стратегію розвитку, рекомендації та кошти. Але розробка самих проектів – громадами. На них чекає комплексна підтримка. До послуг учасників проекту спеціалісти з IT, економіки, гендерних відносин та медіа центр.

Зараз відібрано вже 50 ОТГ. Скеред них і 4 харківських. Останній раунд відбору стартує десь за півроку. Так, що вскочити в останній вагон ще можна.

Одразу розчаруємо бажаючих персонально освоїти гроші. Усі витрати будуть контролюватися USAID та, власне, DOBRE. При цьому там зазначають: гроші не проблема. Головне, що ОТГ самі виявляли активність та бажання працювати.

Загрузка…