Боротьба з наркотиками у Харкові: коли руки не опускаються

Боротьба з наркотиками у Харкові: коли руки не опускаються
фото Insidernews

Прес-конференція  из миролюбною назвою «Намалюй життя в любові -Україна» показали досить войовничий настрій однойменної Всеукраїнської акції. Її учасники – громадські діячі та правоохоронці оголосили чергову війну проти «чуми наркоманії» у нашому місті та області. Що правда саму акцію було б краще назвати «Замалюй наркотики». Одним з її основних напрямків стало замальовування об’яв із онлайн-адресами наркоторговців. Написані на стінах будівель вони – справжня проблема в Україні, і тим більше в Харкові.

— Ми влаштували своєрідний флешмоб. 22 жовтня 2018 року одночасно по всій території України були зафарбовані тисячі об’яв на стінах, — розповідає Олександр  Перевєрзєв, голова правління ГО «Міжнародний Антинаркотичний Союз «Реванш».

За 120 хвилин активісти замалювали 315 нарко-адрес на трьох вулицях міста – Мироносицькій, Чернишевські та Сумській. Зі слів спікерів у Харкові під час цієї акції сталася досить комічна ситуація. Люди похилого віку досить агресивно сприйняли борців із наркотиками. Вони не розуміли, чому молоді люди навіщось зафарбовують стіни. Після роз’яснень вони навпаки підтримали людей з балонами фарби.

Але загалом ситуація вимальовується не надто весела. Сам факт того, що у центрі Харкова є сотні випадків (а враховуючи те, що акцію проведено на лише на трьох вулицях то й тисячі) реклами наркотиків жахає. Також учасники акції максимально можливо вивчили ціни та механізми розповсюдження дурману. Ці данні будуть використані поліцією та активістами у боротьбі з наркоманією у майбутньому.

Загрузка…