«Червоне світло» на безмитне ввезення товарів до США

В США тимчасово скасували пільгові умови на безмитне ввезення товарів з України

«Червоне світло» від США українським товарам
фото интернет

У грудні однією з тем обговорення стало тимчасове скасування Адміністрацієй Президента США пільгових умов на безмитне ввезення товарів з України до США. Таке розпорядження діятиме протягом 120 днів. Як зазначається на сайті МЕРТ, однією з головних претензій США до України є непрозора діяльність організацій колективного управління майновими правами в сфері авторського і суміжних прав.

Наразі в Україні вже проводиться реформа системи захисту інтелектуальної власності. Так, 20 грудня 2017 року Кабінет Міністрів України підтримав законопроект «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського і (або) суміжних прав», який розробило МЕРТ. Окрім того, Верховна Рада України має прийняти ряд законопроектів про географічні зазначення, про торгівельні марки та промислові зразки, а також про напівпровідники. За словами Михайла Тітарчука, заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України, ухвалення цих законопроектів сприятиме тому, щоб більшу кількість зауважень від США усунули.

Нагадаємо, що з 29 липня 2015 року до 31 грудня 2017 року, Україна мала право на безмитне ввезення товарів до США в рамках програми Генералізованої системи преференцій США (ГСП). Остання, в свою чергу, покликана сприяти економічному зростанню в країнах, що розвиваються, шляхом надання пільгового безмитного режиму на ввезення товарів до США. Країни, на які розповсюджується дія Генералізованої системи преференцій США (ГСП), визначаються американським урядом. До числа товарів, що можна експортувати на територію Америки, входить: широкий асортимент промислової продукції, різні види хімічних речовини та мінералів, будівельних матеріалів, деякі види сільськогосподарської та рибної продукції.

Загрузка…