В Харкові відбудеться акція ЛГБТ-спільноти

В медіа-центрі «Накипіло» відбулася прес-конференція, яка присвячена Міжнародному дню камінг-ауту. Що являє собою ця подія та яка програма очікує на учасників розповіли організатори акції – Анна Шаригіна та Анна Зяблікова.

В Харкові відбудеться акція ЛГБТ-спільноти
фото Insidernews

Камінг-аут – це процес відкритого визнання людиною приналежності до сексуальної меншини. Як правило, це поняття застосовується по відношенню до ЛГБТ – спільноти (лесбійки, геї, бісексуали, трансгендери). Кожного року, 11 жовтня, відзначається Міжнародний день камінг-ауту, який і став приводом для проведення в Харкові акції та музичного перформансу на підтримку ЛГБТ-спільноти. Ще однією причиною організації такого роду заходу стали події 17 травня 2017 року, коли під час акції протидії гомофобії та трансфобії, відбувся напад та побиття демонстрантів.

Саме тому при проведенні акції камінг-ауту досить гостро стоїть питання безпеки її учасників. За словами організаторів, напередодні була проведена бесіда з представниками поліції та правоохоронних  органів. Останні, у свою чергу, були відкритими до діалогу та висловили слова підтримки заходу, а також пообіцяли убезпечити демонстрантів.

Акція на честь міжнародного дня камінг-ауту відбудеться біля Харківського національного театру опери та балету. В рамках заходу планується вуличний концерт групи Alcohol Ukulele и ЛГБТ-хору. Також напередодні проводилися лекції та покази фільмів на тему камінг-ауту.

Загрузка…