Чи нажилися харківські військові комісари на війні?

фото InsiderNews

Нещодавно на сайті  «Цензор.нет» з’явилася стаття, у якій розглядається вплив війни на електронні декларації військових комісарів з різних міст України. «Найуспішнішим» серед харківських назвали очільника Індустріального районного військового комісаріату міста Олександра Житко, який отримав земельну ділянку під Харковом площею 1200 кв.м. Також до списку потрапив військовий комісар Московського РВК Олександр Кисіль, котрий у 2015-му році придбав квартиру для свого сина.

Харківський військовий комісаріат вважає діяльність своїх співробітників відкритою і радить не поспішати з висновками.

-Ці військові комісари своєчасно подавали щорічну електронну декларацію. В мене, як у вповноваженого Харківського обласного військового комісаріату в сфері запобігання корупції, питань не виникало. Я лише контролюю факт подання декларацій. Що стосується їхньої  перевірки,  це право надано Національному агентству з питань запобігання корупції. Ми не уповноважені проводити перевірку чи підводити підсумки діяльності комісара за рік, — наголосив Володимир Новіков, помічник військового комісара Харківського обласного військкомату з правової роботи.

Він також зауважив, що виключно  співробітники Національного агентства з питань запобігання корупції можуть прийняти рішення щодо відповідності тому рівню проживання, який військовий комісар зазначив в електронній декларації.

Загрузка…