Депутати замінили Кашпіровського

В “Kharkiv Today” відбулася прес-конференція на тему політичної реформи в Україні.

Депутати замінили Кашпіровського
фото insidernews

Про політичну реформу, як головний спосіб докорінних змін в Україні, розповів Віктор Чумак, народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції. На його думку, для проведення політичної реформи, необхідно змінити чинну виборчу систему на пропорційну з відкритими регіональними списками. До того ж, в Україні потрібно впровадити інститут імпічменту президента, а також залучити якнайбільше громадян до процесу прийняття рішень. За словами народного депутата, останнього можна досягти шляхом електронного голосування.

Як зазначив Віктор Чумак, рівень життя населення, його якість, напряму залежить саме від проведення політичної реформи. А головним “злом” на шляху до її здійснення є олігархічний режим.

—  Кожна реформа повинна нести нову якість життя, але вона чомусь не з’являється. На сьогодні нічого не може змінитися в країні, якщо не провести політичну реформу, що трансформує всю систему. Цю систему, яка існує зараз, я класифікую не як демократію та республіку, а як клептократичну олігархію — вона базується на олігархічній власності та розподілі державного ресурсу, — прокоментував В. Чумак.

Свої публічні виступи та лекції народний депутат України проводить в рамках проекту під назвою “Віч-на-віч з громадою”. Він їздить по містах України та зустрічається з різними категоріями громадян. Харків став 22 містом, куди завітав Віктор Чумак.

Загрузка…