Десятирічна справа хабара завернула в глухий кут

Десятирічна справа хабара завернула в глухий кут
фото соц. сети

Понад 10 років прокуратура Дергачівського району не може довести винність держслужбовця за звинуваченням у хабарництві.

28 жовтня 2008 року було затримано при отриманні хабара начальника управління Держкомзему в Дергачівському районі Валерія Желішкевича.

Протягом 10 років  змінювалися статуси справи, суд повертав її на додаткове розслідування, після чого це рішення скасовували в апеляції і знову повертали до суду першої інстанції на нове слухання. Однак рішення немає і досі, а сама справа перебуває на етапі дослідування (ще за старим КПК).

В Україні це рідкісний випадок, коли справа розглядається 10 років. Її своєрідністю є те, що обвинувачений Валерій Желішкевич протягом усіх 10 років не давав жодного свідчення. Як повідомляє захисник, вже три роки їх нікуди не викликають, а у підзахисного взагалі навіть статусу немає:

— На сьогоднішній день прокуратура для проведення додаткового розслідування відправила справу до Дергачівського відділу поліції. За три роки дослідування його ні разу не викликали. А прокуратура здійснює процесуальне керівництво у цій справі. Анекдотичність ситуації в тому, що всі 10 років вони отримують зарплату за рахунок платників податків, тобто в тому числі і за мій рахунок, і за рахунок мого підзахисного. Тобто ми платимо і утримуємо тих, хто його хоче посадити, – коментує адвокат обвинуваченого Артем Лядов.

Тому про дату, за яких умов і чи взагалі відбудеться слухання можна лише здогадуватися.

Загрузка…