Директор харківського ТОВ ухилився від сплати 18 млн. грн.

фото интернет

Прокуратура оголосила про підозру 46-річному керівнику одного із ТОВ Харкова, який умисного ухилився від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України), а саме протягом 2015 — 2016 років товариство ухилилося від сплати майже 18 млн. грн. податку на додану вартість.. Як повідомив начальник відділу прокуратури області Артур Оганнісян, за основною версією слідства, комунальні підприємства Харкова замовляли у ТОВ товари та послуги. Товариство в свою чергу укладало договори з фіктивними фірмами, які існували виключно на папері. За частину виведених коштів без сплати ПДВ купувались необхідні товари. А на баланс у комунальних підприємствах товар чи послуга поверталися за повною вартістю.

За рахунок умисного збільшення валових витрат та використання податкового кредиту з ПДВ, ТОВ збагачувалося, а різниця у вартості товарів та послуг на папері та в реальності осідала в кишенях зацікавлених осіб.

Нагадаємо, раніше правоохоронці викрили низку суб’єктів господарювання міста, які через створений ними так званий «конвертаційний центр» розкрадали бюджетні кошти комунальних підприємств міської ради. За попередніми даними тіньовий обіг «конвертаційного центру» становив понад 200 млн. грн.

Загрузка…