До Харкова завітають провідні вчені світу

Сьогодні в «Status Quo» відбулася прес-конференція з нагоди проведення II Міжнародного Конгресу та Фестивалю USERN за участю видатних вчених світу.

До Харкова завітають провідні вчені світу
фото insidernews

На три дні до Харкова завітають провідні науковці світу, які представляють різні сфери знань: фізичні, соціальні, медичні та біологічні. Дослідники зі Сполучених Штатів Америки, Німеччини, Італії, Великобританії, Словенії прочитають лекції в декількох університетах нашого міста, а саме в ХНУ ім. В.Н. Каразіна, Харківському політехнічному інституті, Національному фармацевтичному університеті та Харківському національному медичному університеті.

Головна мета організації Конгресу – створити майданчик для спілкування молодих вчених України та видатних науковців зі всього світу. За словами Володимира Лісового, ректора Харківського національного медичного університету, на заході будуть присутні дослідники виключно високого рівня, які за своїми науковими досягненнями та потенціалом прирівнюються до Нобелівських лауреатів. Також передбачається, що по завершенню Конгресу, будуть складені два рейтинги вчених  – ТОП-5 та ТОП-10, яких оберуть поміж  виступаючих спікерів. Вони отримають грошову нагороду в розмірі 5 тисяч доларів, або гранти на навчання в провідних університетах світу.

В рамках Конгресу в цьому році вперше проведуть фестиваль малюнків дітей-пацієнтів, який покликаний за допомогою мистецтва та творчості психологічно допомогти хворим людям, що знаходяться в лікарнях. Ця ініціатива була організована та підтримана медиками, громадськими організаціями та вченими в сфері медицини. На конкурс свої роботи надіслали діти з Індії, Ірану, Катару, Болгарії, Литви, Туреччини та інших країн. Такі заходи є частиною святкувань в рамках Всесвітнього дня науки, який стартував на цьому тижні.

— Перш за все хочу всіх привітати з початком тижня науки, оскільки ця подія є дуже важливою, особливо для Харківщини, для України. Тому що представлення на світовому рівні і молодих вчених, і науковців з більш багатим досвідом, буде сприяти зацікавленості нашої молоді в отриманні освіти, в тому числі технічної , та досягненню результатів міжнародного рівня, — зазначив Володимир Сокол, ректор Національного технічного університету «ХПІ».

Міжнародний конгрес вчених проходить не вперше, до цього приймаючою країною був Іран, а наступного року захід пройде в Італії. USERN – це міжнародна наукова-освітня дослідницька мережа при ЮНЕСКО, яка сприяє розвитку та проведенню досліджень в різних галузях. В Харкові захід відбудеться з 8 по 10 листопада в чотирьох університетах: ХНУ ім. В.Н. Каразіна, Харківському політехнічному інституті, Національному фармацевтичному університеті та Харківському національному медичному університеті. А виставка малюнків дітей-пацієнтів відбудеться 8 листопада з 17:00 до 19:00 в Premier Palace Hotel Kharkiv.

Загрузка…