ФОПівці мітингують біля Верховної Ради у Києві: перебіг подій

У столиці України зібралися приватні підприємці з різних регіонів на мітинг. Протестувальники вимагають скасування закону про обов’язкове введення касових апаратів. 

Мітингувальники хотіли, аби депутати вийшли до них, але цього не сталося. Тоді підприємці вирішили штурмувати будівлю Верховної Ради. Правоохоронці намагалися зупинити натовп, проте мітингувальники прорвали кордон. Силовики встали під закритими дверима Верховної Ради. Потім вони пішли у контратаку та прорвалися до сцени, звідки організатори координували мітингарів. Наразі поліціанти намагаються демонтувати сцену. 

За даними очевидців, правоохоронці масово затримують людей. Деякі силовики поводять себе доволі агресивно: у журналістки відібрали телефон, вона ледве змогла його повернути. Один з протестувальників втратив свідомість та не подає ознаки життя. Його намагаються врятувати медики. Серед потерпілих є і силовики. Вони постраждали від сльозогінного газу. 

У той час депутатів Верховної Ради евакуювали з будівлі через підземний вхід. У середині залишилися лише охоронці та журналісти.

Сподіваємося, що акція протесту не переросте у “кровавий вівторок”. 

Загрузка…