Герої не вмирають: на Харківщині простилися із загиблим бійцем АТО

Учора в селищі Леб'яже Чугуївського району відбулося поховання 48-річного бійця 92-ї бригади Валерія Самофала, який загинув 24 жовтня у районі Мар'їнки Донецької області від кулі снайпера.

Герої не вмирають: на Харківщині простилися із загиблим бійцем АТО
фото Insudernews

Перед тим як перевестися до батальйону, він працював водієм у медроті, командир підрозділу у прощальному слові зазначав, що Валерій Павлович здійснив більше 20-ти екстремальних виїздів, витягав бійців з-під обстрілів. Деякі з них, разом з односільчанами та іншими бойовими побратимами також приїздили віддати шану воїну та провести його в останню путь.

— Загинула на бойовому посту справжня, дуже патріотична людина, ваш односелець, наш військовослужбовець, Валерій Павлович. Він завжди був позитивним, веселим – характеризує загиблого командир.

-Людина була незвичайна. До виходу з позиції лишався тиждень, однак підступна російська куля настигла його раніше – взяв слово військовий капелан, отець Григорій. – Сьогодні сама природа плаче, небо плаче, сніжок пішов, душа відійшла вашого чудового односельця, дуже прекрасної та щирої людини, патріота. Ми сьогодні йшли по цьому селу і бачили багато прапорів, дійсно, село патріотичне. Відійшов Герой, який захищає вас, нашу землю від «руського мира», він сюди ніколи не прийде, у нас буде свій, український мир. Він за це віддав своє життя. Вічна йому слава, вічна пам’ять.

Голова сільради перед прощальним словом поділився наміром увіковічити пам’ять Валерія Самофала меморіальною дошкою на шкільній будівлі і назвати його іменем одну з вулиць селища.

Двоє синів залишилися без батька, а дружина втратила чоловіка. «Хлібне» перемир’я триває. Нагадуємо, що цього дня в так званій зоні проведення АТО загинуло ще троє українських військовослужбовців, серед яких 19-річний хлопець з Хмельниччини, а ще четверо воїнів отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Загрузка…