Гройсман та Світлична ознайомились з ходом будівництва електродепо «Олексіївське»

фото інтернет

Під час робочої поїздки до Харкова прем’єр-міністр України Володимир Гройсман разом з головою ХОДА Юлією Світличною відвідав будівництво електродепо «Олексіївське».

Роботи ведуться повним ходом — будують тунелі, які з’єднають зелену гілку метрополітену з депо «Олексіївське». Тунелі будують у котловані відкритим способом. Будівництво виконується залученим коштом ЄБРР та ЄІБ.

— Відповідно до угод, які було підписано в грудні 2017 року, Європейський банк реконструкції та розвитку спрямовує на будівництво Харківського метрополітену 160 млн євро, таку ж суму надає Європейський інвестиційний банк. Також передбачено співфінансування з місцевого бюджету, — відзначила голова ХОДА. — Це дозволить збудувати дві станції метрополітену в напрямку аеропорту, нове електродепо та придбати новий рухомий склад — 85 вагонів. Наше завдання – завершити будівництво нових станцій метро та депо «Олексіївське» за чотири роки.

Також Юлія Світлична наголосила, що розбудова метрополітену є одним із пріоритетних інфраструктурних проектів, які реалізуються на Харківщині. Розвиток транспортної інфраструктури обласного центру є важливим для всього регіону. Та завдяки спільним зусиллям та підтримці Президента України й Кабінету міністрів України є можливість робити велику справу для розвитку не лише логістики, а взагалі сходу України.

Загрузка…