I. Швайка про маніпулювання пам’яттю Героїв Небесної сотні

Відома волонтерка, очільниця Лозівської районної організації ВО «Свобода» Ольга Халепа, через маніпулятивні дії районної влади, не змогла взяти участь у заходах, присвячених Дню Героїв Небесної Сотні, який відбувся біля Лозівського районого Будинку культури 20 лютого 2017 року. Про це Пресовій службі Харківської «Свободи» повідомила сама свободівка.

Ольга Халепа, ХО ВО "Свобода"
фото: прес-служба ХО ВО "Свобода"

Пані Ольга розповідає, що ще кілька тижнів тому отримала від громадськості запрошення на заходи, присвячені Дню Героїв Небесної Сотні. «Про це запрошення я одразу повідомила свою безпосередню керівницю – директорку школи, в якій я вчителюю. Звісно, ніяких проблем тоді не виникло, адже усі розуміють наскільки важлива для нашої країни пам’ять про чин Героїв Небесної Сотні. Однак у п’ятницю 17-го лютого, приблизно о 16:30 до деректорки телефонували з районного відділу освіти і дали чітко зрозуміти, що я є не бажаним гостем на заході, в якому братиме  участь керівництво Лозівського району. Було чітко сказано, жодних заяв від Халепи не приймати, навіть за власний рахунок. Якщо я з’явлюсь на заході, відразу в школу поїде перевірка, і будуть неприємності як в мене, так і в школі. Через цей абсурд я так і не змогла взяти участь у заходах, присвячених Дню Героїв Небесної Сотні», – повідомила Ольга Халепа.

«Усі ці речі називаються дуже просто – переслідування з політичних мотивів. Наша посестра Ольга Халепа є відомою людиною на Лозівщині: волонтеркою, вихователем, поеткою, вчителькою. Вона очолює Лозівську районну організацію ВО «Свобода». Разом з чоловіком, також свободівцем, організовує збір та доправлення на передову гуманітарної допомоги українському війську. Звісно, почути слово такої людини на заходах, присвячених Дню Героїв Небесної Сотні, було дуже важливо для мешканців Лозової. Однак, через маніпулятивні дії лозівських чинуш, Ольга Халепа не виступила перед земляками. Наскільки потрібно боятися «Свободи», боятися нашої посестри, що навіть попри очевидні репутаційні втрати, робити такі брудні вчинки. Найогидніше, що нині може бути – маніпулювання пам’яттю Героїв Небесної сотні», – наголосив голова Харківської обласної організації ВО «Свобода» Ігор Швайка

Нагадаємо, що у жовтні 2016 року Харківська обласна організація ВО «Свобода» вимагала припинити політично вмотивований тиск на Ольгу Халепу. 

Загрузка…