Инициативу принятия нового Закона о выборах выдвинул И. Балута

На сайте электронных петиций Президента Украины П. Порошенко появилась электронная петиция инициирующая принятие, давно обещанного, Закона о выборах в Украине.

По мнению автора петиции, губернатора Харьковщины в 2014-2015 годах, Игоря Балуты, до сих пор не выполнено одно из условий коалиционного соглашения в Верховной Раде этого созыва. Все сроки, которые был задекларированы в этом соглашении, уже прошли. Кроме того, одним из подписантов соглашения является президентская партия БПП. Ниже мы приводим полный текст петиции, размещенной на сайте электронных петиций Петра Порошенко.

СУТЬ ЗВЕРНЕННЯ: Ініціювання прийняття нового Закону щодо виборчої системи на засадах пропорціональної системи з відкритими списками у Верховну Раду

Прізвище, ім’я, по батькові автора (ініціатора): Балута Ігор Миронович

Статус: триває збір підписів

Петиція №22/028593-еп. Подана 05.09.2016

Дата початку збору підписів: 05.09.2016

ТЕКСТ ЕЛЕКТРОННОЇ ПЕТИЦІЇ:

Шановний пане Президенте!
Звертаємо Вашу увагу на те, що згідно Розділу VI, пункту 1.1 Угоди про коаліцію депутатських фракцій «Європейська Україна», де задекларована відмова від змішаної (пропорціонально-мажоритарної) виборчої системи, досі не виконана. При цьому серед політичних сил, що підписалися під цим зобов’язанням, є Партія «Блок Петра Порошенка» (тобто іменна партія Президента України).
Також звертаємо Вашу увагу на те, що строк виконання цього пункту вже минув, оскільки прописаний термін реалізації цього пункту мав статися, цитуємо – «протягом I кварталу 2015 року». Це має своїм наслідком дискредитацію коаліції демократичних сил в українському парламенті, а також і Президента України.
Тому вважаємо за необхідне термінове подання від імені Президента України проекту нового Закону щодо виборчої системи на засадах пропорціональної системи з відкритими списками у Верховну Раду на поточній сесії. А також сприяння прийняттю нового Закону про вибори народних депутатів України у Верховну Раду згідно принципам, задекларованим в Угоді.
Для країни дуже важливо мінімізувати соціальну корупцію та безвідповідальну політику депутатів Верховної Ради, яку ми, виборці, від каденції до каденції спостерігаємо у середовищі як кандидатів, так і депутатів мажоритарників.

Автор (ініціатор) — Балута Ігор Миронович

Загрузка…