Інженери миру: поважати ЛГБТ, ромів та… «сепарів»

Інженери миру: поважати ЛГБТ, ромів та… «сепарів»
фото Insidernews

Повага до «іншості» — це ознака розвиненої особистості. Так само, як і здатність йти зі своїми опонентами на діалог. Саме на організації останнього спеціалізується ГО «Інженери миру». За задумом засновників члени цієї організації повинні нести мир та порозуміння в українське суспільство. Про свої плани на майбутнє та вже існуючі успіхи «Інженери» розповіли на прес-конференції у медіа-центрі «Накипало».

— Ми вважаємо, що у будь якій ситуації можна знайти можливість діалогу та примирення, — каже Інженерка миру та керівник ГО «ЦПР «Разом»» Ольга Клименко.

Серед своїх успіхів «Інженери» виділяють налагодження діалогу між ромами та місцевою громадою у Мерефі. Там зараз навіть функціонує громадська двостороння комісія з представників колись конфліктних сторін. Інші напрямки роботи «Інженерів» — допомога людям з особливими потребами, переселенцям із ОРДЛО та ЛГБТ спільноті. Але не тільки їм, але й усім тим, хто відрізняється від загальної маси оточуючих.

Загалом прес-конференція залишилась би в пам’яті присутніх як черговий звітній захід для грантодавців. Як би не дивна заява одного зі спікерів. Правозахисник Юрій Чумак заявив, що коріння сьогоднішнього конфлікту на сході України лежать у відсутності діалогу та попереднього поділу «на бандерівців» та «донецьких бандитів». Цікаво, що подібним толерантним поглядом на ситуацію часто оперують представники проросійських запроданців, що закликають почути Донбас. І ще більш цікаво: а чи можна звинуватити у нетолерантності українських військових у зоні ООС, що не лише називають ворогів «сєпарами» та «орками», але ще й вбивають їх?

Загрузка…