Історія бою під Крутами — непідробний патріотизм української молоді

Голова ХОДА Юлія Світлична дала коментар з нагоди дня пам'яті Героїв Крут.

фото інтернет

29 січня виповнюється 100 років з дня героїчного та трагічного бою під Крутами, коли на підступах Києва бійці УНР чинили опір російським червоногвардійцям, чисельність яких значно переважала. Під крутами загинуло кілька десятків вояків УНР, які переважно були київськими студентами та гімназістами. Проте справжні укрфїнські “стапратнці” затримали ворога. Саме тоді незалежні Україна отримала міжнародне визнання.

У ці дні Україна відзначає низку важливих історичних дат, що пов’язані з подіями Української революції 1917-1921 років. Кількості драматичних подій, які пережила молода незалежна українська держава за 1918-й, вистачило б і на кілька віків.

-Сьогодні, коли Україна знов змушена відстоювати свою незалежність та територіальну цілісність у протистоянні з давнім ворогом, пам’ять Героїв Крут надає всім нам сил та підтримує віру в перемогу. Адже, як і тоді, 29 січня 1918-го, сьогодні правда — на нашому боці. Тож ми обов’язково вистоїмо!, — прокоментувала Юлія Світлична.

Також голова ХОДА зазначила, що історія бою під Крутами — це в першу чергу, історія мужності та сміливості, справжньої самовідданості та непідробного патріотизму української молоді. І ще – це історія про силу, яка дає впевненість у своїй правді.

Загрузка…