Керівник обласного управління СБУ звернувся до громадян

Сьогодні вдень с заявою до віх громадян звернувся начальник УСБУ в Харківській області Роман Дудін. Редакція Insidernews вирішила повністю привести текст звернення на свої сторінках.

Заява начальника Управління СБ України в Харківській області

Управлінням Служби безпеки України спільно з правоохоронними органами регіону вживаються заходи, націлені на встановлення осіб, причетних до обстрілу будівлі Почесного консульства Азербайджанської Республіки.

На сьогодні, відповідно до компетенції, Службою безпеки України розглядаються версії стосовно втручання «третіх» сил до розгойдування ситуації в Україні та Харківському регіоні як то елементу «гібридної війни», так і до створення комфортних умов для дипломатів «третіх» країн в їх діяльності, пов’язаної з ситуацією в Нагорному Карабаху.

Представники Вірменської і Азербайджанської діаспор, які проживають на території Харківського регіону і України в цілому, чудово розуміють, що Україна не є полем бою. Більше того, кожна з цих діаспор зацікавлена у недопущенні конфліктної ситуації в регіоні, що може погіршити відносини з регіональною та центральною владою.

Разом з тим, після аналізу ситуації констатуємо, що подібні випадки відбуваються в країнах, де компактно проживають вихідці з Вірменії і Азербайджану, і саме медіаресурси «третіх» країн розповсюджують зазначену інформацію.

Із жалем констатуємо, що окремі політичні сили регіону, які наближені до «третіх» країн, в результаті дзвінкого програшу на місцевих виборах, чи можливо за вказівкою емісарів «третіх» країн (наразі зазначена версія також перевіряється), намагаються зробити «хайп» та розпалити вогонь національної ворожнечі в регіоні. Кожному такому випадку надається оцінка та проводяться відповідні заходи з метою недопущення та нейтралізації вказаних процесів.

Водночас Управління звертається до харків’ян та гостей регіону з проханням допомогти встановити осіб, які вчинили вказаний злочин. Особливо просимо звертатись людей, котрі здійснювали в’їзд на територію України через пункт пропуску «Гоптівка» 05-06 листопада 2020 року та виїзд 07 листопада 2020 року. За характерними особливостями, один з двох злочинців професійно займався боксом, кікбоксінгом або тайським боксом.

Прохання не бути байдужими. Разом ми не допустимо розпалювання національної ворожнечі у нашій багатонаціональній країні.

Телефон для повідомлень: +38-066-697-60-92 («WhatsApp» і «Telegram»), (057) 700-34-50. Анонімність та безпеку гарантуємо.

З повагою до всіх мешканців та гостей Харківського регіону

Роман ДУДІН

Загрузка…