Керівник області розповіла про досвід Харківщини в сфері освіти

фото интернет

Під час розширеної урядової наради з питань децентралізації та регіонального розвитку, Юлія Світлична розповіла про досвід Харківщини в рамках панельної дискусії на тему «Децентралізація освіти, реалізація проекту «Нова українська школа» та розвиток профтехосвіти».

-У Харківській області вже створено 8 регіональних центрів професійно-технічної освіти. Також за підтримки держави відкрили 2 навчально-практичних центри. Цього року плануємо відкрити ще 3, — повідомила голова ХОДА. — Ми створюємо якісно нові умови для підготовки фахівців, встановлюємо сучасне обладнання, інтерактивні тренажери, укладаємо договори про дуальну освіту з провідними національними виробниками та іноземним бізнесом. І для Харківської області це перші кроки до побудови інфраструктури професійних коледжів західного зразка.

Нагадаємо, у своїй доповіді керівник області також розповіла про новий механізм фінансування сфери освіти, який дозволив Харківщині за три роки втричі збільшити обсяги коштів, які залучаються в розвиток цієї галузі.

Загрузка…