Коли розпочнуться ремонтні роботи на колекторі в Первомайському?

фото інтернет

Під час особистого прийому громадян, який відбувся на філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» до голови ХОДА Юлії Світличної  кілька заявників звернулися з питаннями актуальними для цілих населених пунктів.

Одне з таких питань стосувалось проведення капітального ремонту головного колектору міста Первомайський. Так, за словами начальника залізничної станції «Лихачеве» виробничого підрозділу «Харківська дирекція залізничних перевезень» Сергія Руденка, жодного разу не проводився капітальний ремонт колектору.

— Якщо його не провести найближчим часом, це загрожує екологічною катастрофою. Окрім того, каналізаційний колектор проходить під залізничною колією, аварія може призвести до порушень безпеки руху, -відзначив Сергій Руденко.

Керівник області відповіла, що цього року, як і минулого, на відповідні ремонтні роботи спрямовані кошти. На останній сесії обласної ради було виділено необхідне фінансування, і роботи розпочнуться, як тільки дозволять погодні умови. Буде виконано більше 40% необхідного ремонту, а далі також будуть виділятися кошти, щоб завершити ремонтні роботи в повному обсязі.

— Безумовно, ми не можемо стояти осторонь проблем міста та району. Минулого року ми також допомагали: була закуплена техніка для комунального підприємства, було відремонтовано ряд дахів, цього року також спрямовуються кошти на розвиток інфраструктури, — наголосила Юлія Світлична.

Також до голови ХОДА звернулися за допомогою у придбанні сміттєвоза для міста Люботин. Начальник виробничого підрозділу «Люботинська дистанція колії» Андрій Яловенко зазначив, що в місті живе 24 тисячі людей, а сміттєвоз лише один, який протягом місяця усього двічі забирає сміття: як від населення, так і від підприємств. Проблема саме в оперативності вивозу сміття.

Юлія Світлична дала доручення керівникам відповідних структурних підрозділів ХОДА вивчити ситуацію. Якщо є можливість фінансування закупки техніки з обласного бюджету,  то вона пообіцяла обов’язково придбати сміттєвоз для Люботина. У ході прийому зверталися за допомогою в наданні грошової допомоги на лікування, а також з питанням щодо незадовільного опалення в будинках у селищі в Куп’янському районі.

-Я прошу кожного на своєму рівні відповідальності дуже уважно підійти до вирішення кожного питання, особливо тих, що стосуються лікування. Людям потрібна реабілітація, отримувати соціальні та медичні послуги на високому рівні. Потрібно звернути увагу на всі проблеми, озвучені сьогодні у ході прийому, — підкреслила Юлія Світлична, звертаючись до керівників структурних підрозділів ХОДА після завершення прийому громадян.

Загрузка…