КП нищить “зелений” символ Харкова

Соснову Гірку перетворили на місиво з багна, щебінки та покалічених дерев.

КП нищить “зелений” символ Харкова
фото активистов

Природозахисники в жасі. Недолугість комунальників перетворила окрасу міського центру на майбутнє джерело інфекцій з понівеченими соснами та зруйнованими захисними конструкціями. Ігноруючи всі можливі нормативи будівництва, було пошматовано коріння дерев, будівельні матеріали хаотично позвалювали на купи.

Жодних документів, які б могли адекватно пояснити — навіщо це все робити, будівники не мають, а креслення не відповідають ні фактично виконаним роботам, ні нормативам.

-Пошкоджено шістнадцять сосен. Вісім було викорчовано раніше. Дощ, що недавно пройшов — змив щебінку та навезений чорнозем. Якщо вони продовжать у тому ж дусі — це все потече на вулицю Клочківську! Причому, ми дізналися, що у проекті було закладено будівництво дитячих майданчиків, додаткових доріжок та нової дренажної системи. Це остаточно вб’є Соснову гірку, — каже Олена Хітяєва, координатор проекту “Врятуємо Соснову гірку”

Активісти кажуть, що звернулися за консультацією до НДІ ім. Г. Висоцького. Там наголосили, що потрібно зараз же припиняти роботи. І протягом року наглядати за Сосновою Гіркою. “Харківзеленбуд” начебто зрозумів активістів. Ті кажуть, що мають надію, що комунальники зупинуть руйнацію зеленого куточка. Але, якщо цього не станеться, то активісти будуть звертатися до прокуратури.

Загрузка…