Мер Лозової подякував голові ХОДА за допомогу у виділенні коштів на відновлення колектору

фото інтернет

Голова ХОДА Юлія Світлична ініціювала питання виділення коштів на відновлення колектору в Лозовій. Відповідну ініціативу підтримали депутати облради в ході пленарного засідання 7 червня.

-У Лозовій трапилася майже екологічна катастрофа. Але ми включили всі свої можливості, відпрацювали технічні та фінансові питання. У проекті змін до обласного бюджету повністю закладено фінансування на реконструкцію каналізаційного колектора в місті Лозова. Ми повинні долучитися до цієї проблеми, щоб вирішити її раз і назавжди, — сказала керівник області.

У ході сесії обласної ради міський голова Лозової Сергій Зеленський наголосив, що 30 років роботи я такої ситуації, як та, що склалася нині, не бачив. 18 березня пішли обвали південного колектора протяжністю майже 3 км. За 10 днів — 27 обвалів. Ситуація була така, що могло повністю затопити житлові будинки, де проживає понад 30 тисяч населення, постали питання затоплення дитячого садка, школи, жіночої консультації.

-Коли ситуація вже була критичною, я звернувся до Юлії Світличної. Вона моментально відреагувала. Якби не допомога області, особисто Юлії Олександрівни, яка попросила голів РДА допомогти з підвезенням води, технікою, наслідки б були непередбачувані. Юлія Олександрівна, лозівчани вам вдячні за це і за те, що ви ініціювали питання виділення коштів на вирішення цієї проблеми, — відзначив Сергій Зеленський.

З обласного екологічного фонду на ремонт колектора було виділено понад 26,6 млн грн. Як повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк, зношення колектора складає понад 30 років.

-Постійно відбуваються пориви, провали ґрунту. Внаслідок чого постійно знеструмлюється частина міста. Тому було прийнято рішення замінити наявний колектор на новий, — сказав Сергій Магдисюк. — Проект складний. Адже потрібно буде проводити роботи, не зупиняючи функціонування наявного колектора. А його глибина залягання досить суттєва — понад 8 метрів.

За його словами, роботи планують розпочати в липні й до кінця року завершити.

Загрузка…