На Харківщині прийнято Программу збереження архітектурної спадщини

фото інтернет

В ході ХVI сесії обласної ради VII скликання депутати затвердили программу збереження архітектурної спадщини. Кошти планується залучати як з обласного бюджету, так і з місцевих бюджетів та від інвесторів.
Директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович зазначив, що програму розробляли спільно з громадськістю та депутатським корпусом протягом двох років.

-Ця програма стане пілотною для всієї України. На жаль, робота зі збереження архітектурної спадщини не проводилася десятиліттями, — сказав Михайло Рабінович. – На сьогодні створено велику електронно-облікову базу, почала працювати консультативна рада, до якої увійшли депутати обласної ради. Також програма стане основою для подібних місцевих программ.

Програма дозволить вирішувати оперативні питання, пов’язані з аварійними ситуаціями відносно пам’яток архітектури, опікуватись пошуком інвесторів та виготовленням необхідних для реконструкції та ремонтів документів. А також програма передбачає забезпечення ремонтно-реставраційних робіт на об’єктах — пам’ятках архітектури. Так, на 2018 рік заплановано проведення першочергових протиаварійних робіт на об’єктах: «Садиба» — у смт Старому Мерчику Валківського району, «Військове училище» — у м. Чугуєві, «Садиба» — у смт Шарівці Богодухівського району.

Загрузка…