Мерефа — майбутня туристична «мекка» Харківщини

Активісти з Мерефи у погоні за спокусливими грантами від USAID.

Мерефа - майбутня туристична "мекка" Харківщини
фото internet

Жителі Мерефи вирішили взятись за масштабний проект. Вони хочуть зробити зі свого міста справжній туристичний рай. Багата історія та культурна спадщина Мерефи, вважають місцеві активісти, обов’язково привабить до районного центру туристів. Для початку планується провести картування Мерефи та створити електронну мапу проблемних місць, що потребують першочергової уваги. Причому, не лише сама 23- тисячна Мерефа візьме участь у цьому проекті! Ще шість навколишніх сіл, що входять до місцевої территоріальної громади, отримають шанс на туристичні звершення.

— Цей проект проходить у рамках масштабнішого проекту “Добре”, спонсором якого є USAID. Ми плануємо проводити його на базі місцевої бібліотеки, яка надасть нам приміщення і все необхідне технічне обладнання. Мерефа має значний туристичний потенціал. Тут жив отаман Сірко. За 400 років існування міста тут сталося багато визначних подій, що мали вплив на історію всієї України, — стверджує адміністратор проекту картування Мерефи та голова ГО «Наш дім Мерефа», Тетяна Селезньова.

Активісти планують отримати грантові гроші від “Добре”. Саме кредитування завершиться у квітні 2018 року. За задумом Мерефянської громади, “туристичний бум” має зупинити міграцію молоді до Харкова, створити нові робочі місця та підняти на новий рівень місцевий патріотизм. А це, в свою чергу, стане надійним підґрунтям для розвитку бізнесу в Мерефі. Поза сумнівом, на Мерефу очікує велике майбутнє!

 

Загрузка…