Між Харківщиною та Італією активізуються нові можливості

Посол Італійської Республіки в Україні Давіде Ла Чечіліа, вперше відвідав Харківщину, але відзначив, що добре знає про потенціал регіону - його освітню, наукову та економічну діяльність.

фото інтернет

Презентувавши послу Італійської республіки потенціал регіону, Юлія Світлична наголосила на розгалуженій промисловості, експортному потенціалі та можливостях вищої школи області.

— Запрошую представників італійського бізнесу на Харківщину – щоб спільно розглянути можливі перспективні напрямки для активізації бізнес-зв’язків. Ми вже маємо декілька експортерів продукції до Італії, але хочемо розширити цей перелік, — сказала керівник області.

У відповідь Давіде Ла Чечіліа пообіцяв повернутися на Харківщину в кінці квітня та прийняв запрошення на 10-й міжнародний економічний форум.

-Італія – це 4-й ринок для українських продуктів і 2-й — для Європи, — навів дані пан посол. — За останні 2 роки товарообіг між нашими країнами зріс на 25%. І ми бачимо, як відновлюються та розширюються інтереси італійських компаній щодо українських.

Також сторони виділили ще один напрямок співпраці між Харківщиною та Італією – обмін студентами для розширення можливостей навчання харків’ян італійській мові (зокрема, на базі ХНУ ім. В.Н.Каразіна).

-Маємо зробити все від нас залежне, щоб велика кількість українських студентів поїхала навчатися до Італії, — сказав Давіде Ла Чечіліа. — Будемо знаходити можливості надання грантів та стипендій, які Італія може виділити для українських студентів.

Юлія Світлична зазначила, що посол Італії може розраховувати на повну підтримку у всіх питаннях, зокрема у питанні проведення в Харкові Днів Італії.

Загрузка…