На сферу охорони здоров’я з обласного бюджету виділено майже 250 млн грн

Відповідне рішення прийняли на засіданні ХV сесії облради VII скликання.

фото інтернет

В рамках реалізації програми «Здоров’я Слобожанщини» додатково виділено 60 млн грн на придбання сучасного високотехнологічного медичного обладнання,а також 20 млн грн на обладнання у рамках розвитку сільської медицини. На зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я вторинного рівня планують спрямувати 5 млн грн. Ще 50 млн грн виділено для забезпечення лікарень інтенсивного лікування ІІ рівня комп’ютерними томографами.

Важливим є також забезпечення медичними препаратами, на це планується спрямувати понад 35 млн грн — сироваткою проти сказу, на забезпечення закладів охорони здоров’я лікарськими засобами для невідкладної медичної допомоги вагітним, роділлям та породіллям при кровотечах та для профілактики геморагічної хвороби у новонароджених, а також лікарськими засобами для лікування глибоко недоношених дітей, зокрема, з розладами дихання.

Також виділено кошти на закупівлю обладнання для проведення діагностики та придбання медичних засобів для забезпечення лікування дітей, які страждають на онкологічні хвороби та забезпечення дітей та вагітних, хворих на інсулінозалежний тип цукрового діабету, тест-смужками для вимірювання рівня глюкози крові, для придбання ендопротезів, проведення стентування та закупівлі клапанів для складних хірургічних втручань на серці.

Та у рамках виконання Соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2014-2018 роки на оздоровлення дітей пільгового контингенту спрямовано 51 млн 342 тис. грн.

-За ці кошти планується оздоровити 7,5 тисячі дітей, які потребують уваги з боку держави. Традиційно місцями для відпочинку дітей обрані українські Карпати, узбережжя Чорного та Азовського морів, а також табори області, — розповіли в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

Загрузка…