В Харкові розповіли про порядок призову до армії

В Харкові з 1 квітня 2018 року стартує весняний призов до армії. Подробиці розповіли в прес-центрі «Status Quo».

фото InsiderNews

З 1 квітня 2018 року в Харківській області розпочнеться набір на строкову військову службу. На сьогодні вже розроблений план підготовки призову та виділенні кошти на його реалізацію.

-В цьому році, як і в минулому, призов проводитиметься в квітні-травні та в жовтні-листопаді. Для забезпечення призову Харківською обласною державною адміністрацією передбачений комплекс заходів, направлений на якісне виконання планового завдання з призову. – сказала заступниця директора Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Тетяна Хренова. – Орієнтовано планове завдання з призову в цьому році складає 1400 осіб на Харківську область. Серед них кількість призовників до військових частин Збройних сил України складає 760 осіб, до Національної гвардії України – 608, Державної прикордонної служби (чого не було в минулому році) – 29 осіб, Державної спеціальної служби транспорту — 47 осіб.

Програма економічного і соціального розвитку Харківської області на 2018 рік передбачає виділення коштів Харківському обласному військовому комісаріату на проведення призову. Ці гроші будуть спрямовані на покриття транспортних витрат, на канцелярські засоби, санітарне і гігієнічне обслуговування та ін.

Як зазначив заступник військового комісара Харківського обласного військкомату по роботі з особовим складом Андрій Семенович, всі військовозобов’язані через 10 днів після оголошення призову мають прийти до відповідних військоматів. У протилежному випадку, неявка чи інші порушення порядку призову тягнуть за собою адміністративну або кримінальну відповідальність.

-В минулому році було притягнуто до адміністративної відповідальності більше 1100 осіб та 26 чоловік внесено до ЄРДР за неявку на службу, — каже Андрій Семенович. — Адміністративна відповідальність наступає у випадку недотримання правил військового обліку, втрати документів – за такі порушення передбачене покарання у вигляді штрафу. Кримінальна відповідальність наступає тоді, коли призовник отримав повістку та не з’явився на збірний пункт. Якщо військовозобов’язаний пройшов медичну комісію , профотбір, визнаний придатним до служби, йому назначений дата та час явки, а він не прийшов за відсутності об’єктивних причин, то наступає кримінальна відповідальність (строк – до 3-х років).

Спікер також наголосив, що особи, які проходять строкову службу, не будуть відіслані для виконання бойових завдань в зону проведення АТО.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року Президент України підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, а також про проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу в 2018 році.

Загрузка…