Ще буде третя, четверта…

А поки пішла друга. Дехто може не зрозуміти такий рахунок, але постійні читачі нашого сайту відразу зрозуміли про що йде мова.

Попереднє керівництво Національного Наукового Центру «Інститут імені Засл. проф. М.С. Бокаріуса» набудувало собі, та пов’язаним з ними бізнесменами, кримінальні провадження. Ми вже писали про першу підозру яку ще в січні місяці вручили фігуранту справи. І от зараз слідчими вручена ще одна підозра, точніш ще одному чоловікові з оточення екс-директора пана Клюєва.

Що хотілося б відмітити окремо. Кримінальне провадження було розпочато після нашої публікації про зловживання при будівництві нових приміщень  для лабораторій наукового центру. Перш за все, те що за гроші які були виділені та «зникли» по невідомих кишенях можна було побудувати не тільки лабораторію та невеличкий корпус, а ще мало б залишитись на обладнання.

Наприклад. Згідно бухгалтерських документів, для будівництва фундаменту було придбано 265 фундаментних блоків. Як легко здогадатися в самому фундаменті знайшли під час перевірки… лише 125. Загальна вартість придбаних блоків становила біля 600 тисяч гривень. Не складно порахувати щоб зрозуміти, що майже 300 тисяч зникли в невідомому напрямку.

Як завжди під час розслідування, деякі фігуранти справи шукають приводи щоб не спілкуватись зі слідчим. Або навпаки приходять та розповідають якісь нісенітниці, про те що він не знав. Інший розповідає, що лише підписував папірці, або його змусили… І жоден не каже, що отримував винагороду за неправомірні дії.

Під час повномасштабного вторгнення державі треба дуже уважно розслідувати усі факти корупції, привласнення грошей та зловживання службовим становищем, бо саме це розкладає суспільство з середини. Крім того, саме з гаманців таких посіпак можна поповнити державний бюджет.

Ми продовжуємо слідкувати за перебігом розслідування кримінального провадження щодо розкрадання бюджетних коштів колишнім керівництвом Національного Наукового Центру «Інститут Судових Експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса».

Загрузка…