Перша пішла

Перша підозра у вчиненні кримінального злочину вручена в провадженні відкритому за нашою публікацією. Слід нагадати, що у червні цього року було відкрите кримінальне провадження по фактам викладеним в нашій публікації кількома днями раніше.

Ми писали, що «ТОВ «Буд Сервіс Плюс» почало виконувати роботи з будівництва приміщень для лабораторій ННЦ ІСЕ ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса. Численні порушення законів, підзаконних актів, правил під час виконання робіт з проектування, початку будівництва ніщо порівняно з тим що діється та підпадає під кримінальну відповідальність.

На той час коли за папірцями, почалось будівництво фундамент та цокольний поверх вже були зведені. Згідно бухгалтерських документів для будівництва фундаменту було придбано 265 фундаментних блоків. Як легко здогадатися в самому фундаменті знайшли під час перевірки… лише 125. Загальна вартість придбаних блоків становила біля 600 тисяч гривень. Не складно порахувати щоб зрозуміти, що майже 300 тисяч зникли в невідомому напрямку.»

Перша підозра, перший запобіжний захід… Але! Як завжди є одне але. Дехто хто повинен також бути притягнутий до відповідальності всіма правдами та не правдами намагається уникнути не те що покарання, а навіть бесіди зі слідчим. Колишній директор наукового центру пан О. Клюєв, при всякому випадку, коли правоохоронці намагаються з ним зустрітися «пропадає з екранів радарів».  Діагнози які складно перевірити, лікарняні, госпіталізації при яких хворого немає в лікарні – все це дає змогу ухилятися від покарання та відповідальності.

Один з цієї купки людей з колишнього керівного складу інституту, які повинні відповідати за зникнення коштів, матеріалів, обладнання зовсім «вмикає дурника»  та розповідає, що він лише підписував папірці. Ще один підписав тільки договір, а усе інше підписував «дурник».

Всі ці люди, які ведуть ігри з Законом, трошки забули, що зараз у країні війна, що ще трошки і можна буде відповісти за «законами військового часу». Вони забули, що красти не треба, за ці зникли кошти можна було придбати для військових багато чого потрібного. Вони забули, що…

Ми й далі будемо слідкувати за перебігом розслідування, бо якщо з нас почалось, то не нами воно повинно закінчиться.

На останок можна лише нагадати, що директором ННЦ ІСЕ ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса на час зникнення матеріалів та коштів, був О. Клюєв.

Загрузка…