Чому Ігор Терехов знов бреше?!

Пройшла чергова сесія міської ради, і раптом харків’яни з’ясували що вони одної хвилини можуть опинитись в «мирному» місті. Двадцять шостого січня на сесії Харківської міської ради пунктом під номером 24 було проголосовано більшостю підконтрольних меру депутатів звернення до Голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Гетманцева Д.О. та начальника ХОВА Синєгубова О.В., щодо НЕ внесення Харкова до переліку територіальних громад, що розташовані в зоні бойових дій.

У роз’ясненні для депутатів міської ради було зазначено, що прийняття Верховною Радою «Переліка» громад розташованих в зоні бойових дій Харків втратить 4 млрд. гривень з власного бюджету. Тому міська влада буде вимушена скоротити деякі соціальні проекти. Проте ніякого обґрунтування, ніякого роз’яснення які саме проекти вимушені будуть скоротити, ніяких пояснень звідки взялась цифра в 4 млрд грн. нікому не надано. Таким чином можна було сказати про 6 або 8 млрд грн. Більше того, ніхто не заважав пану Терехову написати, або сказати про 17 млрд. грн. (довоєнний бюджет міста).

Чим погрожує таке звернення пересічним громадянам?! Перш за все це комуналка. Так, так, саме комуналку треба буде платити прямо зараз. Бо згідно рішенням уряду тільки громади які знаходяться в зоні бойових дій можуть не нараховувати пеню, проценти. Тільки в громадах які знаходяться в зоні де ведуться бойові дії не можна  відрізати газ, електрику, тепло та воду у споживачів, які не можуть заплатити за комунальні послуги.

Ось саме тут і починається брехня мера. Він вже один раз обіцяв харків’янам, що вони не будуть платити за комунальні послуги до кінця війни… Але раптом через два місяці, як справжній хазяїн свого слова, забрав всі свої обіцянки назад. Майже за пару днів до сесії ради, цей пан-брехунець вже сказав, що він не дасть відрізати жодного харків’янина від комунальних послуг. Чи є ще ті хто повірить Ігору Терехову? Може лише ті хто вірив його закликам домовлятись з агресором.

Чим ще «погрожує» харків’янам «мирне» місто?! Перш за все, зменшенням фінансування на відновлення громади з державного бюджету. По друге, це проблеми бізнеса будуть вирішуватися тільки «в ручном режиме». А це дуже велика корупційна складова… Причому така, яка може наповнювати кармани чиновників, а не міста.

А саме цікаве те, що пан І. Терехов вже звертався до Д. Гетманцева з цим проханням, але у приватному порядку. Після чого йому було запропоновано звернутись рішенням міської ради. Пан Д. Гетьманцев знайшов цікаву бюрократичну дорогу для створення чергової корупційної складової. Мабуть хтось, не будемо тикати пальцем, але це був… пообіцяв частку доходів.

І тепер знов виникає питання. Де пан мер збрехав знову?!

Загрузка…