ВЛК Салтівського району як дзеркало ідіотизму

Перша дурість почалась з того часу як Салтівський та Київський ТЦК «розлучили». Під час розлуки з’явилась потреба не тільки в нових штатних одиницях, а й в організації самого процесу. Нове приміщення, нові люди… Кожна нова людина, від дій якої залежить доля мобілізованих, починає відчувати себе дуже великим ЦАБЕ. Саме це й трапилось в Салтівськом ТЦК.

25 січня одна людина з’явилася до ТЦК оновити данні про себе. Не довго думаючи прямо біля дверей йому виписали повістку на ВЛК. На восьму годину ранку наступного дня до поліклініки майже на іншому кінці району. О восьмій в закапелку який поліклініка виділила під війсково-лікарську комісію вже знаходилось біля 60 чоловіків, жінок та підлітків. Відстоявши чергу, десь біля 12 чоловік почув що йому відмітять повістку, а прийти потрібно у наступну середу. А в якості поради – прийти о пів на сьому ранку.

В наступну середу о восьмій з’явилися представники ТЦК та розповіли, що в них забрали журнал видачі направлень на ВЛК, тому тепер треба їхати до ТЦК й там брати папірець. В ТЦК картина повторилась – біля 60 – 70 чоловіків, жива черга, та чекайте хоч до кінця світу. Направлення вдалось получити аж на 9 лютого. І таку ж добру пораду – бути о пів на сьому…

9 лютого працювати ВЛК почала о 8.30. І знову несподіванка. Першими пройдуть ті хто залишився з вчора. Мабуть більше можна було б нічого про організацію проходження ВЛК не писати, але це ще не все. Під час проходження лікарів чоловіку було видано три направлення на госпіталізацію для встановлення діагнозів. При чому лягати треба не в ту лікарню де бажає лікуватись та обстежуватись людина, а тільки в ту лікарню яку вибере лікар.

ЛОР зовсім сказав, що треба швидко получити обстеження, бо воно дійсне протягом трьох днів. Цікаво, а після трьох днів у людини замість носа виросте хобот? Чи ще щось зміниться?

Слід нагадати, що 9 лютого була п’ятниця. У понеділок чоловік захворів на грип. Висока температура, «огида до праці», кашель. Вже у вівторок зателефонувала жіночка з ВЛК та сказала, що до завтрашнього дня треба здати аналізи, бо інакше їм не виплатять заробітну плату. Питання, що людина хворіє зовсім не розглядається. На запитання, а що зміниться, якщо під час обстеження в лікарнях доведеться здавати такі ж самі аналізи відповіді не було. Чим вони будуть відрізнятися від того що зроблять в поліклініці?!

Але самою «вишенькою на торті» була фраза лікаря: «Я вам зроблю! Ви будете проходити ВЛК дуже довго!». От таке собі ЦАБЕ місцевого розліву.

 

Загрузка…