Дуже харківський фаст-фуд

З початком повномасштабного вторгнення в Україні стало модним створювати патріотичний малий бізнес. Казати про те що малий та середній бізнес створюють державний бюджет, а саме платять податки, вже становиться ознакою поганого тону. Але саме це відрізняє сміливців які починають працювати в прифронтових містах та селах.

В квітні 2022 року біля метро Студентська на Салтівці Салєк та Анастасія відкрили першу піцерію. На зупинці громадського транспорту, прямо напроти того місця де розірвався 24 лютого один з перших артилерійських снарядів почала працювати невеличка піцерія. Спочатку клієнтів майже не було, бо не було людей на понівеченій війною Салтівці. Але потихеньку, помаленьку…

Одними з перших до фаст-фуду почали приходити люди з метро та військові. Військовим завжди старалися віддати-віддячити безоплатними стравами за якими скучили вони в окопах на відстані кількох кілометрів.

  • В якому місці України не скажи «Я тебя умножу на ноль» або «Ты кнопка» ці фрази асоціюються з Харковом, — каже Салек.

Саме тому прямо на дверях закладу відвідувачів зустрічає Генадій Кернес, а одній зі стін красуються портрети його та Ігоря Терехова (бо «він же мер»). Далеко не у всіх харків’ян приязне відношення до цих, м’яко кажучи, чиновників. Але… Вони вже давно стали не тільки мерами міста, а й фольклорними персонажами, і як то кажуть не завжди «позитивними героями».

Зараз Салек та Анастасія працюють над вдосконаленням меню свого закладу. Крім усього свіжого в стравах є ще такі питання як подача замовлення, його прикраса. В малому закладі фаст-фуду з’явилась ресторанна подача страв. Але головне – це Харків, який тут всюди, від Салтівського «ТюШоЛя» до вже набридлих містянам дрифткарів.

Загрузка…