В інституті ім. Бокаріуса потребують продовження «банкету»

Насправді ті люди про яких піде мова далі зовсім не цього банкету бажали. Більше того, вони зробили все щоб банкет був справжній, з шампанським, омарами та ананасами.

Ми вже писали що ТОВ «Буд Сервіс Плюс» почало виконувати роботи з будівництва приміщень для лабораторій інституту. Численні порушення законів, підзаконних актів, правил під час виконання робіт з проектування, початку будівництва ніщо порівняно з тим що діється та підпадає під кримінальну відповідальність.

На той час коли за папірцями, почалось будівництво фундамент та цокольний поверх вже були зведені. Згідно бухгалтерських документів для будівництва фундаменту було придбано 265 фундаментних блоків. Як легко здогадатися в самому фундаменті знайшли під час перевірки… лише 125. Загальна вартість придбаних блоків становила біля 600 тисяч гривень. Не складно порахувати щоб зрозуміти, що майже 300 тисяч зникли в невідомому напрямку.

Будівля про яку йде мова має розмір 10х20 метрів, також легко порахувати загальну площу першого поверха – 200 метрів квадратних. Якщо в майбутньому поверхів повинно бути лише 2, то загальна площа становитимете 400 квадратів.

Згідно кошторису, який ніхто не перевіряв на початку, в процесі тільки на клей для гіпсокартону витратили 400 тис. грн. Одних цвяхів було куплено на суму близько 50 тисяч гривень, зварювальних електродів «потребує» стільки, що можна зварити міст через середнього розміру річку та ще багато чого.

Коли зараз почалася перевірка усіх матеріальних цінностей не тільки за цим договором, то з’ясувалась дуже цікава річ. Перевіряючого не просто не пускають до інституту, а й спробували розірвати трудову угоду в односторонньому порядку.

Тим часом вдалось узнати де повинні бути матеріали придбані для будівництва. По договору зберігання, який навіть немає номеру, але присутня дата укладання цього «папірця», будівельні матеріали знаходяться за сто кілометрів від міста Харкова, за адресою Первомайський вул. Мира 12… Саме там вони могли бути, а може й є, але… Відповідь повноважним представникам інституту з боку охорони об’єкта була така: «Ми вас не можемо вас допустити перевірити наявність вашого майна тому що всі на фронті». Російський мат добавляти можна на власний розсуд, але він був присутній через слово.

На останнє треба додати, що всі договори, документи, акти та інше підписувались директором паном О. Клюєвим. Одне питання — скільки він склював бюджетних коштів?

Просимо вважати даний матеріал заявою до правоохоронних органів про вчинення кримінального правопорушення за статтями Карного Кодексу України що передбачають покарання за зловживання службовим становищем, незаконне збагачення, корупцію.

Загрузка…