Знущання над військовими жінками у декого переходить на новий рівень

Домагання сексуального характеру до жінок які пішли захищати Україну у багатьох офіцерів ЗСУ стали вже просто нормою. Якщо дівчина не погоджується на статеві стосунки, а вона є підлеглою, то її чекає моральне знущання, а інколи і пряме фізичне насильство.

Деякі жінки йшли до підрозділів ЗСУ не маючи військової або лікарської спеціальності, але вони готові були виконувати службові обов’язки заради Батьківщини, заради того, щоб допомогти своїм коханим, їхнім побратимам. Такі дівчата найчастіше потрапляли на посаду санітарок. Вони власноруч витягали поранених, надавали першу медичну допомогу… а потім потрапляли до залицянь медичних керівників.

Майже так, плачучи та утираючи очі, розповідала військовослужбовиця з медичної роти 23 танкової бригади.

  • Він мені наказав піти роздягнутися і переодягнутися в ту форму в яку йому сподобається, і яка на його погляд буде правильною, прийти і показати при всіх лікарях, солдатах і він подивиться як я виглядаю, і якщо йому не сподобається, то я переодягатимуся стільки поки йому не сподобається, — з етичних причин ми не називаємо ім’я та прізвище дівчини.

Коли військова відмовилась роздягатися, командири почали шукати дрібниці до яких можна було б  причепитися. Наприклад, після чергування один з командирів медроти заставив її мити підлогу за допомогою малесенької кухонної мочалки.

Безліч інших знущань, таких як крики, образи, приниження власної гідності та інші поза уставні відносини заставили дівчат телефонувати на гарячу лінію та скаржитись на офіцерів. Після чого, їм було заявлено, що вони згниють  в окопах, а їхні діти підуть до дитячих будинків. Бо батьки загинули на фронті.

Зараз дівчата написали рапорти на переведення в іншу частину. Але на їх місце прийдуть інші…

Загрузка…